Nehéz szülés - a problémamegoldás stratégiái dúláknak

A legközelebbi műhely(ek):

Időpont:    2019 január 13. 9-15 óra, 
Helyszín: 
Feelwell Centrum, 1033 Budapest, Laktanya u. 4.
Jelentkezni lehet
(és szükséges is a korlátozott létszám miatt!): ezen a jelentkezési lapon
Részvételi díj: 10500 Ft/fő

Kapcsolat további kérdések esetén (a honlap és a jelentkezési lap elolvasása után): nandu@nandu.hu; 30 4488444

VÁRANDÓSOKNAK NEM AJÁNLOTT!

A műhely ötletét az adta, hogy a sok éve népszerű Vajúdástámogatás mindenkinek tréning öt órája is tud szűkösnek bizonyulni ahhoz, hogy kiszoruljanak belőle a kifejezetten problémás esetek megoldására való támogató technikák és dúlakészségek, illetve mivel az a műhely várandós szülőpárok részvételére is számít, ott szemlélethelyesen nem a problémák, hanem az élettani vajúdás állhat csak a fő fókuszban, még ha el is hangzik néhány korrekciós technika. Ezen a műhelyen azonban kifejezetten a nehéz szülésekre, a problémamegoldásra koncentrálunk. Hogyan, milyen jelekből vesszük észre - és definiáljuk helyesen - a csontos elakadást, a lelki eredetű elakadást vagy akár már a várandósság alatt kiderülő hajlamosító tényezőket? Mit tehetünk az elakadások megelőzésére és ha már kialakultak, az elhárításukra? Milyen egyszerű segítő technikákkal mozdíthatjuk elő a vajúdás továbbhaladását, a fájdalom csillapítását és a lelki holtponton való túllendülést elakadás esetén? Hogyan segíthetjük a babák optimális beilleszkedését, a tartási, forgási rendellenességek kiküszöbölését? Mit tehetünk szükséghelyzetben, ha nincs lehetőség időben szaksegítséghez jutni - pl. rohamos szülés esetén? Mit tehetünk olyan helyzetekben, amikor a szülés a segítő számára válik nehézzé a tehetetlenség érzése, félelem, kommunikációs probléma, személyes megérintődés vagy más okok miatt? 
A tanult technikák a laikus segítségnyújtás kompetenciahatárain belül maradnak, de azon belül a ritkábban használt, haladó szintű módszerek kerülnek terítékre, ezért a jelentkezés előfeltétele a Vajúdástámogatás mindenkinek tréningen való részvétel, ennek hiányában legalább a könyv végigolvasása.
Mivel a komplikált szülés erős fókuszba helyezésével senkinek a gondolatait nem szeretnénk negatív szuggesztiókkal terhelni a gyermekvárási ciklusban, ezt a műhelyt várandósoknak NEM ajánljuk, még várandós szülés körüli segítőknek sem. Szívesen látunk dúlákat, bábákat, szülésznőket, szülésfelkészítő oktatókat, perinatális szaktanácsadókat, védőnőket, szülészorvosokat, és ezen szakterületek tanulóit, hallgatóit, érdeklődőit.

Előadó: Noll A. Nandu

Műfaj: műhely

Kiknek ajánlott?: szülés körüli segítő foglalkozásúaknak - laikus, de haladó szintű műhely. 
A jelentkezés előfeltétele: Vajúdástámogatás mindenkinek tréningen való részvétel, de legalább a könyv elolvasása.

Információk szervezőknek:

Akkreditált?: nem

Kellékigény:
- projektor
- néhány nagyobb sál, kendő, törölköző vagy lepedő a rebozo-technikák gyakorlásához (a résztvevők lehetőség szerint hozzanak magukkal!)
- jó ha van, de nem elengedhetetlen: 

          számítógéphez csatlakoztatható kihangosítás (kis jack dugós)
          rajzolásra alkalmas tábla vagy flipchart
          néhány vajúdólabda

Helyigény:
legalább 1 m2/fő (hogy a technikákat lehessen kényelmesen gyakorolni is)

Létszám:
min. 10, max. 30 fő

Időtartam:
6-8 óra

Részvételi díj:
óraszámtól függő, megegyezés szerint  
+ terembérlet (ha kell érte fizetni) + Budapest 50 km-es körzetén kívül útiköltség

Lehetséges helyszín:
országosan

Szervezőknek jelentkezni lehet: nandu@nandu.hu; 30 4488444