A Négy Szél krónikája
Előadás Nandu Peruban tett tanulmányútjáról és a perui sámánisztikus hagyomány üzenetéről saját korunk, kultúránk embere számára

Ez a program egy élménybeszámoló, és annál kicsit több. 
Nandu 2009 nyarán 24 napos zarándok- és tanulmányutat tett Peruba, ahol többek között az Andokban élő, legendás hírű Q'ero sámánok közül a tizennégy rangidős társaságában járta végig az inkák és még régebbi korokban élt ősök szent helyeit.
Beszámolójában nem csupán útjának kalandregénybe illő részleteit tárja a résztvevők elé rengeteg szépséges fénykép kíséretében, hanem olyasmikről is mesél, mint hogy hogyan lesz kerek egésszé perui szemléletben a világról alkotott képünk, hogyan kerülnek egyensúlyba a feminin és a maszkulin energiák, milyen állomásai vannak a gyógyulás és gyógyítás útjának, és hogyan illik mindez össze éppoly résmentesen a kvantumfizika vagy az agykutatás eredményeivel, akár az inka építmények hatalmas, habarcs nélkül illesztett kövei.

Az előadás során a résztvevők képet kapnak a legalapvetőbb sámánisztikus technikákról, azok hatásmechanizmusáról, jelentőségéről a mi saját korunk és kultúránk embere számára. Megtudhatják, hogy mikor és miért gyógyíthatnak ezek a technikák ott, ahol más módszerek korlátokba ütköznek.

 Nandu mesél a perui szellemi vezetőknek az emberiség jövőjét, valamint egyéni és kollektív fejlődésünk útját illető elképzeléseiről is. Leírja a Q'ero sámánok által átadott kilenc beavatás célját és lényegét.
     Mindeközben a résztvevőkkel közösen kísérletet tesz arra, hogy rávilágítson a sámánizmus univerzális voltára, párhuzamokat állítva a magyar és más hagyományokkal.

Bár az előadásnak - Nandu más műhelyeivel ellentétben - nincs konkrét "tananyaga", jegyzete vagy hasonló "hazavinni valója", reményeink szerint a résztvevők mégsem üres kézzel távoznak majd, hanem lélekben gazdagodva, úgy, hogy világképük kirakós játékában néhány darab "mintegy magától" a helyére talál majd.

Legközelebbi alkalom:

Helyszín: Életkör, Budapest XII. Hertelendi u. 1/b, I./14.

Időpont: 2011. május 20. péntek 18-22 óra

Részvételi díj (terembérlet): 2000 Ft

Jelentkezés, helyfoglalás : nandu@nandu.hu; 30/4488444.

Maximális létszám: 20 fő.

Nandu Peru blogját itt találod. >>>


© Holdudvar Bábaház, Noll A. Nandu
A honlapon szereplő írások és képek a honlapgazda (Noll A. Nandu) írásos engedélye nélkül semmilyen formában nem másolhatók vagy sokszorosíthatók, beleértve a más weblapra történő átmásolást és az e-mailes továbbítást is.