Szülésmodellezés társasjátékkal - JÁTÉKVEZETŐ képzés

Időpontok, helyszínek: 
2018. október 27. 16-19 óra, Holdudvar Bábaház Kft., 1039 Budapest, Zrínyi u. 43.
Jelentkezni lehet az alábbi információk megismerése után a nandu@nandu.hu e-mail címen.
Részvételi díj: 5000 Ft/fő/alkalom

A Szülésmodellezés társasjátékkal című program, illetve módszer 2012-ben indult útjára, Noll A. Nandu holisztikus bába által megalkotott, és még jelenleg is továbbfejlesztés alatt álló csoportos szülésfelkészítő táblajáték formájában. Magáról a játékról itt lehet részletesen olvasni. A játékot azóta több helyszínen számos résztvevő kipróbálta: szülés előtt álló anyák, szülőpárok, és szülés körüli segítők egyaránt. A programban részt vettek egybehangzó visszajelzése volt, hogy a játék nemcsak rendkívül élvezetes, hanem roppant hasznos eszköze a vajúdásra vagy vajúdástámogatásra való felkészülésnek is, sőt, többen odáig mentek, hogy kimondták: a játék által értették meg először igazán mindannak a valóságát, amit a Vajúdástámogatás mindenkinek tréningen vagy könyvből, illetve egyéb független szülésfelkészítőkön tanultak. Kimondható tehát, hogy a módszer igen sikeres, és további népszerűsítést érdemel.
Ennek okán felmerült további játékvezetők képzése, mivel a programot ideális esetben egy jól képzett, a játékban felmerülő helyzetek bármelyikében ötletadásra és útmutatásra képes, a jó hangulat fenntartására is alkalmas, karizmatikus játékvezető facilitálja.

A tervek szerint a játékvezető képzés folyamata legalább 10 alkalomból fog állni (a "legalább" arra értendő, hogy csak az kap engedélyt játékvezetésre, aki arra ténylegesen alkalmassá válik, és ennek a becsült ideje 10 alkalom (összesen kb. 40 óra), de egyéni szükség esetén több is lehet). 
A 10 alkalom az alábbiakból fog állni:
- a játék "kulisszatitkainak" megismerésére szolgáló vezetői műhelyek, "stábértekezletek", melyek tervezett időpontjai ezen az oldalon láthatók (legalább 2 alkalom),
- szülőpárok számára is meghirdetett játékban hospitálás résztvevőként (legalább 1 alkalom)
- szülőpárok számára is meghirdetett játékban játékvezetői gyakorlat szupervízióval (legalább 5 alkalom)
- szülőpárok számára is meghirdetett játékban önálló vizsga-játékvezetés (1 alkalom)
- elméleti vizsga a jelölt háttértudásáról (1 alkalom).
Sikertelen vizsga esetén pótvizsgára lesz lehetőség. Ha valaki alkati adottság, részképesség-hiány, szemléletbeli inkompatibilitás stb. miatt alkalmatlan a játék vezetésére, az remélhetőleg még menet közben kiderül, a módszer önálló használatára csak valóban alkalmas jelöltek kapnak engedélyt.
Mivel a szülőpárok számára is meghlrdetett műhelyek gyakorisága nem nagy, mindenképp arra lehet számítani, hogy az önálló játékvezetésig akár másfél-két év is eltelhet. Ha valaki "gyorsítani" szeretne, azt pl. vidéki műhelyek megszervezésével, sikeres reklámtevékenységgel tudja előmozdítani, előzetes egyeztetés alapján.
Minden típusból meghirdetésre kerülnek majd újabb alkalmak, ezért a képzésbe lényegében folyamatos lesz a jelentkezés. Értelemszerűen, ha valaki nem tud egy meghirdetett alkalmon megjelenni (vagy nem volt ott a kezdésnél), akkor a következőn tud részt venni, ez nem akasztja meg a képzési folyamatot. A lényeg, hogy minden típusból meg kell szerezni a megfelelő óraszámot a folyamat befejezéséhez.

A vezetőképzés becsült összköltsége 2017-18-as áron 80000 Ft körül várható, azonban ez az összeg az alkalmanként fizetendő részvételi díjakból, a szupervízió- és vizsgadíjakból adódik majd össze, egyösszegű befizetésre tehát nincs szükség. Természetesen lehet több alkalmat előre is fizetni. A képzést menet közben saját döntés alapján is abba lehet hagyni, nem szükséges az elején elköteleződni az elvégzésére. Ha valaki a feltételek teljesítése előtt kiesik a képzésből, az értelemszerűen nem nyer jogosultságot a módszer használatára. A társasjáték is a "Vajúdástámogatás mindenkinek" bejegyzett védjegy oltalma alatt áll. Kérek minden jelentkezőt, hogy erre való tekintettel, felelős módon döntsön a jelentkezés mellett (know-how kalózok kíméljenek!).

A játékvezető képzésbe való jelentkezés feltételei:
- legalább dúlaképző tanfolyami végzettség (vagy szülés körüli segítő foglalkozás)
- legalább 10 kórházi szülés és 1 otthonszülés kísérési tapasztalata
- a Vajúdástámogatás mindenkinek c. könyv anyagának készségszintű, "vizsgaképes" ismerete
- legalább két egyéb szakmai ("témához kapcsolódó") független (= nem kórházi-intézményi) továbbképző műhelyen, tanfolyamon történt részvétel,
- képesség nyilvánosság előtti beszédre, csoportvezetői és szervezői alkalmasság (tapasztalattal is rendelkezők előnyben),
- elkötelezettség a szüléskísérés bábai modellje iránt,
- elköteleződés a módszer integritásának, hitelességének megőrzése mellett.
Erős motiváció esetén olyanok is jelentkezhetnek a képzésbe, akiknek ezek valamelyike még részben hiányzik, de a képzési folyamat végéig minden feltételnek meg kell felelni.

A képzésben ideálisan 4-8, maximum 10 fő vehet részt egyszerre: elsősorban nem sokan/sokat, hanem jól szeretnénk dolgozni! :)

A jelentkezéshez kérlek, csatolj egy vázlat formátumú szakmai önéletrajzot (különösen a témába vágó képzések, továbbképzések és szakmai tapasztalat feltüntetésével), valamint írj egy rövid motivációs levelet (miért szeretnél játékvezetővé válni?) a nandu@nandu.hu e-mail címre. Ezt követően sor kerülhet egy telefonos vagy személyes felvételi elbeszélgetésre is, ehhez kérlek, add meg az elérhetőségeidet (e-mail, telefon). Kérem, hogy ezeket kivétel nélkül minden jelentkező tegye meg.

Tréner: Noll A. Nandu holisztikus bába