Szülés-társasjáték 
- avagy számíts a kiszámíthatatlanra!

A legközelebbi műhely(ek):

Időpont:   
2012.október  5. péntek 17-20 óra
Helyszín: 
Életkör, Budapest
XII., Hertelendy u. 1/b, I./14.
Jelentkezni lehet
(és szükséges is a korlátozott létszám miatt!):
Nandu: nandu@nandu.hu; 30 4488444

Részvételi díj: 4000 Ft/fő vagy 7000 Ft/szülőpár

A gyermekáldásra várók és segítőik manapság már számos szülésfelkészítő program közül válogathatnak. Többségük szót ejt a vajúdás és a szülés "szokásos" menetéről, hogy mikor mire lehet számítani, ám alig van közöttük olyan, ami kimondaná: a szülésnek valójában nincs "szokásos menete", hisz minden anya, minden baba és minden szülés más, egyedi, megismételhetetlen. A Szülés-társasjáték épp azt a "véletlenfaktort", azt a titokzatos kiszámíthatatlanságot építi bele a vajúdás körül zajló együtt gondolkodásba, ami a kötött tematikájú tanfolyamokból hiányzik. A forma játékos, de a tartalom mély: a résztvevők átérezhetik és begyakorolhatják, hogyan lehet az élet által adott váratlan szituációkban helytállni, gyors helyzetfelmérés után felelősen dönteni, a lehetőségek közül a legjobbat választani, jól kommunikálni, hirtelen felmerülő szükségletekre segítő módon reagálni. A program a valódi vajúdást és szülést modellezi, miközben lehetőség nyílik többféle válaszút kipróbálására, végigjátszására is. Még életszerűbb, ha a szüléshez meghívott segítőivel jön a résztvevő, de az egyedül érkezők sem maradnak segítő csapat nélkül! Természetesen lehetőség nyílik különféle vajúdástámogató technikák, testhelyzetek vagy akár "stratégiai jelentőségű" szavak megtanulására és kipróbálására is, ahogy a játék sodra felszínre dobja az ezekre igényt támasztó helyzeteket. A résztvevők megérezhetik, hogy a való életben nincs tankönyvszerű  "normális" vagy "rendellenes" szülés, hanem csak "ez a szülés" van, amelynek sikeréhez nagyban hozzájárul, ha a vajúdás sodrában evezők hajója erős, de fordulékony, hogy bármilyen szélben megállja a helyét.
A programot egyaránt ajánljuk várandós anyáknak, szülőpároknak és szülés körüli segítő foglalkozásúaknak.

Különösen hasznos a programot a Vajúdástámogatás mindenkinek c. műhellyel együtt látogatni, bár egyik sem feltétele a másiknak.

Előadó: Noll A. Nandu holisztikus bába

Tudnivalók szervezőknek:

Műfaj: műhely

Kiknek ajánlott?: várandós anyáknak és szülőpároknak, szülés körüli segítő foglalkozásúaknak

Akkreditált?: nem

Kellékigény:
- néhány nagyobb sál, kendő, törölköző vagy lepedő a rebozo-technikák gyakorlásához (a résztvevők lehetőség szerint hozzanak magukkal!)
- jó ha van, de nem elengedhetetlen: 

          papír, íróeszközök
          néhány vajúdólabda

Helyigény:
legalább 1 m2/fő (hogy a technikákat lehessen kényelmesen gyakorolni is)

Létszám:
min. 6, max. 20 fő

Időtartam:
3 óra

Részvételi díj:
4000 Ft/fő vagy 7000 Ft/szülőpár 
+ terembérlet (ha kell érte fizetni) + Budapest 50 km-es körzetén kívül útiköltség

Lehetséges helyszín:
országosan

Szervezőknek jelentkezni lehet: nandu@nandu.hu; 30 4488444

A program eddig a következő helyszín(ek)en zajlott le:
Premier 2012. május 18. Életkör