Szülésmodellezés társasjátékkal 
- avagy számíts a kiszámíthatatlanra!

A legközelebbi műhelyek:

Választható időpontok, helyszínek:   
2019. május 19. vasárnap 15-18 óra, Feelwell Centrum, 1033 Budapest, Laktanya u. 4., 4. emelet

Jelentkezni lehet (és szükséges is a korlátozott létszám miatt!): ezen a jelentkezési lapon
Nandu: nandu@nandu.hu; 30 4488444

Részvételi díj: 2900 Ft/fő vagy szülőpár. (Ezt a kedvezményes jegyárat azért tudjuk átmenetileg biztosítani, mert a programon gyakorló játékvezető-jelöltek is részt vehetnek. A program eredeti részvételi díja 3900 Ft.)

A gyermekáldásra várók és segítőik manapság már számos szülésfelkészítő program közül válogathatnak. Többségük szót ejt a vajúdás és a szülés "szokásos" menetéről, hogy mikor mire lehet számítani, ám alig van közöttük olyan, ami kimondaná: a szülésnek valójában nincs "szokásos menete", hisz minden anya, minden baba és minden szülés más, egyedi, megismételhetetlen. A Szülés-társasjáték épp azt a véletlenfaktort, azt a titokzatos kiszámíthatatlanságot építi bele a vajúdás körül zajló együtt gondolkodásba, ami a kötött tematikájú tanfolyamokból hiányzik. A forma játékos, de a tartalom mély: a résztvevők átérezhetik és begyakorolhatják, hogyan lehet az élet által adott váratlan szituációkban helytállni, gyors helyzetfelmérés után felelősen dönteni, a lehetőségek közül a legjobbat választani, jól kommunikálni, hirtelen felmerülő szükségletekre segítő módon reagálni. A program a valódi vajúdást és szülést modellezi, miközben lehetőség nyílik többféle válaszút kipróbálására, végigjátszására is. Még életszerűbb, ha a szüléshez meghívott segítőivel jön a résztvevő, de az egyedül érkezők sem maradnak segítő csapat nélkül! Természetesen lehetőség nyílik különféle vajúdástámogató technikák, testhelyzetek vagy akár "stratégiai jelentőségű" szavak megtanulására és kipróbálására is, ahogy a játék sodra felszínre dobja az ezekre igényt támasztó helyzeteket. A résztvevők megérezhetik, hogy a való életben nincs tankönyvszerű  "normális" vagy "rendellenes" szülés, hanem csak "ez a szülés" van, amelynek sikeréhez nagyban hozzájárul, ha a vajúdás sodrában evezők hajója erős, de fordulékony, hogy bármilyen szélben megállja a helyét.
A programot egyaránt ajánljuk várandós anyáknak, szülőpároknak és szülés körüli segítő foglalkozásúaknak.

Különösen hasznos a programot a Vajúdástámogatás mindenkinek c. műhellyel együtt látogatni, bár egyik sem feltétele a másiknak.

Előadó: Noll A. Nandu holisztikus bába

Tudnivalók szervezőknek:

Műfaj: műhely

Kiknek ajánlott?: várandós anyáknak és szülőpároknak, szülés körüli segítő foglalkozásúaknak

Akkreditált?: nem

Kellékigény:
- néhány nagyobb sál, kendő, törölköző vagy lepedő a rebozo-technikák gyakorlásához (a résztvevők lehetőség szerint hozzanak magukkal!)
- jó ha van, de nem elengedhetetlen: 

          papír, íróeszközök
          néhány vajúdólabda

Helyigény:
legalább 1 m2/fő (hogy a technikákat lehessen kényelmesen gyakorolni is)

Létszám:
min. 6, max. 20 fő

Időtartam:
3 óra

Részvételi díj:
3900 Ft/fő vagy szülőpár 
+ terembérlet (ha kell érte fizetni) + Budapest 50 km-es körzetén kívül útiköltség

Lehetséges helyszín:
országosan

Szervezőknek jelentkezni lehet: nandu@nandu.hu; 30 4488444