Fülöp Angelika (Angi)

rezidens bábatanonc, dúla
a Holdudvar Bábaház tagja
Elérhetőség: Budapest, fulop.angelika @ freemail.hu; 30/ 4428262


"Korán feltűnt, hogy az átlagosnál jobban érdeklődöm a szüléssel, gyermekneveléssel kapcsolatos történetek, történések iránt. Szívesen elemeztem a szülői magatartásokat, módszereket, sok meghökkentő pillanatot szerezve ezzel a saját szüleimnek is. Az egyetemi évek alatt is – kertépítészetet tanultam a KÉE-n – tápláltam ezt az érdeklődést: mérnöktanári tanulmányokat is folytattam, hogy laikus kíváncsiságom szakszerűbb ismeretekkel bővüljön. A diplomám megszerzése után dolgoztam néhány évet, de akkor már sokkal jobban érdekelt a szakmámnál a saját létrehozandó családom. Férjemmel négy gyermeket képzeltünk el magunk köré.

Első gyermekünk, Anna, 1999-ben született meg, Dorottya 2001-ben, Lilla 2003-ban, Adél 2005-ben.

Mindannyian az I. Női Klinikán születtek, ennek megfelelően születésük előtt, közben, után valamennyien részesei lettek, lettünk a kórházi rutinnak. Nagy szerencsémre a testem is, a lelkem is, a gyermekek is jól reagáltak, nem lehetett kizökkenteni bennünket a természetes folyamatokból, megúsztunk minden bonyodalmat. Örültem, hogy minden simán ment, de hiányoltam a csoda-érzést. Azt hittem, szülés után eufórikus „mindent meg tudok csinálni, hiszen világra hoztam egy gyermeket” - érzés kerít a hatalmába, ehelyett inkább csak olyasmit éreztem, hogy „Ja, csak ennyi volt? Nos, akkor jöhet a következő feladat…” Szerettem szülni, de mindannyiszor átéltem azt is, hogy valami hiányzott, minden alkalommal éreztem, hogy itt sok mindennek másképpen kellett volna történnie.

Amikor már a legkisebb gyermekünk is óvodás lett, néhány évig még főállású anya voltam, hogy jobban a család rendelkezésére állhassak, lassabb legyen a gyerekek számára az átmenet a kisgyermekkorból a nagyobbak világába, mintha napi sok órában dolgoznék valahol. Ekkor már volt időm és lehetőségem időigényesebb, a saját épülésemre szolgáló időtöltésekre, immáron az új érdeklődéssel a fókuszban. Ezidőtájt mentem el a Magyarországi Dúlák Egyesülete által szervezett dúlaképzésre. A képzés néhány napja hihetetlenül tartalmas, gazdagító és építő volt. Rengeteg, addig megválaszolatlan kérdésemre kaptam választ, és még több új kérdésem lett. Átolvastam a hazánkban elérhető irodalmat, majd elkezdtem a lehetőségeimhez mérten képezni magam, hogy minél sokoldalúbban tudjam érteni és segíteni a várandós anyákat. Számos homeopátiás tanfolyamon vettem részt, Schüssler-arcdiagnoszta lettem, tanultam aromaterápiát, vajúdástámogató aromaterápiát és kismamamasszázst. Ha tehetem, részt veszek az érdeklődési területemet érintő konferenciákon, workshopokon.

A temérdek információ menthetetlenül átformált: ha most kellene egy gyermeket világra hoznom, már másképpen történne, mint korábban.

2010-ben csatlakoztam a Holdudvar Bábaházhoz, ezáltal alkalmam nyílt a medikálistól oly eltérő bábai gondolkodás tanulmányozására. 2012-ben a Bábaház egyik bábatanonca lettem.

Az eltelt évek során az érdeklődésnek induló új hobbim az életem egyre nagyobb részét töltötte ki, egyre fontosabbá vált. 2013 őszén újra iskolapadba ültem, hogy a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szülésznő diplomát szerezzek."

2014 március


<<< vissza a Dúlaalbumhoz