Tóth Kata

bábatanonc, dúla
a Holdudvar Bábaház Dúlakörének tagja
Elérhetőség: Budapest, tothkata22 @ icloud.com; +3630 7927132


"Amióta az eszemet tudom, biztos vagyok abban, hogy a várandóssággal és a szüléssel-születéssel szeretnék foglalkozni, segíteni, támogatni a szülőket.

Eleinte szülésznő szerettem volna lenni, de ahogy érettebb fejjel bújtam a könyveket, rájöttem, hogy a hozzám közel álló természetességet szeretném követni, támogatni. Ezért inkább nem a medikális szülészet, hanem a holisztikus bábaság irányába mozdulva kezdtem tanulási lehetőséget keresni. Talán a saját születésem is beleszólt abba, hogy valami mást szeretnék, változtatni azon, amit ma Magyarországon a “normális”, elterjedt szülés körüli segítségnyújtáshoz kapcsolunk. Szeretném támogatni az anyákat abban, hogy megtalálják azt, ami bennük rejlik: a nőiesség és a szülés erejét.

Már a középiskola választásánál is figyelembe vettem, hogy valamivel közelebb kerüljek céljaim, álmaim eléréséhez az általános érettségin felül. Ezért egészségügyi alapismeretekből emelt szinten jelesen érettségiztem, mellette rendszeresen önkénteskedtem és bébiszitterkedtem.

Középiskola után, nagy szerencsémre megismerhettem Nandut. Nagy segítségem volt a döntésben, hogy merre menjek tovább. Végül az Eötvös Loránd Tudományegyetemre adtam be a jelentkezésemet, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon, hogy amíg bábatanonc vagyok, a másik szenvedélyemnek is hódolhassak, a gyermekeknek.

Idén részt vettem Dézsi Réka Dona International dúla képzésén, amit nagyon élveztem, majd Nandu Vajúdástámogatás mindenkinek c. tréningjén, és terveim közt van még szoptatási- és hordozási tanácsadói tanfolyam elvégzése is, hogy még több irányból tudjam segíteni az anyákat.

Úgy érzem megtaláltam az utamat és a helyemen vagyok. Bízom benne, hogy sok anyának támaszt nyújthatok, amikor szükségét érzi."

2016 október


<<< vissza a Dúlaalbumhoz